مشکلاتی که مردم به دنبال الکترونیک شدن نسخ در داروخانه ها ممکن است با آن مواجه شوند
برخی از مشکلات مانند فرار پزشک از پرداخت مالیات به دلیل ثبت دقیق تعداد نسخ و تبانی داروخانه با پزشک نیز ممکن است دیده شود که با نظارت واحدها وادارات ناظر قابل پیگیری می باشد.
در این میان برخی از مشکلات نیز به داروخانهها باز میگردد مانند عدم پذیرش نسخه الکترونیک در داروخانه به دلیل فرار داروخانه از عرضه دارو با قیمت مصوب، فرار از ثبت داروها و مشخص شدن موجودی دقیق آنها، عدم امکان رصد دقیق موجودی که مانع از نفوذ دارو به بازار آزاد، احتکار دارو و عدم عرضه دارو میگردد.
براساس ضوابط، هر داروخانه در هر فصل یک بار و در طول سال حداقل ۴ بار باید رصد شود که در طول ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۰ جمعا ۲۶۸ بازید از داروخانههای شهری و بیمارستانی ساوه و زرندیه صورت گرفته است که ۴۱ مورد آن در سه ماهه پاییز بوده است؛ که این امر فراتر از تکالیف قانونی انجام شده میباشد. در خصوص داروخانههایی که واجد گزارشات بودهاند نیز سه برابر نرمال پایش شدهاند. با این حال تعدادی از این دست مشکلات قابل رصد نیست و ممکن است تکرار شود که از طریق شکایات مطرح شده، قابل رصد و پیگیری است. در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۰ شکایت به مدیریت غذا و دارو واصل شده که ۶ مورد به دلیل عدم ارائه مستندات وارد نبوده و به بقیه شکایات رسیدگی و اقدامات قانونی لازم انجام شده است. لازم به ذکر است که ۱۵ مورد شکایت مذکور مربوط به ۳ ماهه پاییز ۱۴۰۰ بوده است.
در صورتی که بیمار در داروخانه با مواردی از اختلاف قیمت دارو مواجه شد، میتواند درخواست فاکتور نموده و قیمت مصوب دارو را از طریق نرم افزار TTAC (که به راحتی قابل دریافت از بازار و نصب آن بر روی گوشی میباشد) یا از طریق سامانه http://irc.fda.gov.ir مورد اختلاف را چک کند و درصورت وجود اختلاف قیمت از طریق سامانه ۱۴۹۰ یا مراجعه حضوری شکایات دارویی را مطرح کند که در دست پیگیری و بررسی قرار میگیرد.
همچنین لازم به ذکر است با توجه به مشکلات عدیده ناشی از تحریمها، تهیه داروها با نوسانات متعددی مواجه شده که منجر به کمبودهای دارویی شده است. روند کار به این صورت میباشد که به صورت هفتگی کمبودها چک شده و ماهیانه به دانشگاه قطب اطلاع داده میشود و سپس کشوری بررسی میشود و متعاقب آن آخرین وضعیت موجودی و مشکلات دارویی کشور به اطلاع دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ارسال میگرددکه بعنوان مثال کمبود داروی ریتالین در بهمن ماه از این دست میباشد.
مدیران دارویی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور به صورت آنلاین با یکدیگر و با اداره کل داروی سازمان غذا و دارو در ارتباط مستمر ُبوده و هر کمبود دارویی در لحظه رصد و پایش میگردد تا در حداقل زمان چالش موجود مرتفع گردد.
نظر شما :