میزبانی که برای مهمانانش سنگ تمام گذاشت
به گزارش ایرنا، با شیوع ویروس کرونا در زمستان سال ۱۳۹۸ که سراسر کشور را فراگرفت، وزارت بهداشت و مسئولان کشور در کنار دغدغه ای که نسبت به سلامت و جان هموطنان داشتند از مهمانان و آوارگان افغانستانی هم غافل نماندند و با همکاری کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، خدمات مناسبی به این اقشار ارائه شد تا هم از گزند کرونا ایمن باشند و هم تا حد زیادی از دغدغه های معیشتی آنها بکاهند.
سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه به ایرنا، گفت: در این شهرستان به همه اتباع افغانستانی اعم از مجاز و غیرمجاز واکسن تزریق می شود.
«دکتر محمود کریمی اظهار داشت: درخواست ما از اتباع کشور افغانستان که در این شهرستان سکونت دارند این است که با مراجعه به نزدیکترین مرکز، پایگاه سلامت یا خانه بهداشت نسبت به دریافت واکسن مبادرت کنند.
وی گفت: این افراد همچنین می توانند با ثبت نام در سامانه سیب، کد رهگیری دریافت نمایند تا بر اساس آن نسبت به تزریق واکسن اقدام شود.
سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه تاکید کرد: در موضوع سلامت افراد و واکسیناسیون عمومی در برابر کرونا نسبت به مهمانان افغانستانی شهرستان ساوه با همان دغدغه ای که در مورد شهروندان خودمان داریم، رفتار می کنیم و خدماتی که تاکنون به خصوص در مهمانشهر شهید ناصری به این خانوارها ارائه شده است در سطحی بالا از نظر کمی و کیفی قرار دارد.
اردوگاهی مصون از گزند کرونا
مسئول بهداشت سرای مهمانشهر شهید ناصری نیز به ایرنا، گفت: در این اردوگاه پنج هزار و ۷۶۳ نفر در قالب یک هزار و ۸۲ خانوار سکونت دارند.
«مهسا زنجیران» به ایرنا، گفت: عملیات واکسیناسیون ساکنان اردوگاه شهید ناصری را از ۲۷ اردیبهشت امسال آغاز کردیم و تاکنون ۲ هزار و ۳۲۶ نفر را واکسینه کرده ایم و ۸۰۰ نفر از این تعداد هم در انتظار دریافت نوبت دوم واکسن هستند.
به گفته او کار تزریق واکسن برای یک هزار و ۵۰۵ تن از ساکنان واجد شرایط ادامه دارد.
مسئول بهداشت سرای مهمانشهر شهید ناصری گفت: برای کلیه افراد بالای ۱۲ سال ساکن در این اردوگاه که جمعیت شان سه هزار و ۸۳۱ نفر است، برنامه واکسیناسیون در دست انجام است و از این تعداد تاکنون ۲ هزار و ۳۲۶ نفر واکسینه شده اند.
وی در مورد فعالیت هایی که برای حفاظت از سلامت اتباع افغانستانی مقیم مهمانشهر شهید ناصری در دوران شیوع ویروس کرونا انجام شده است، گفت: با کمک رابطین بهداشتی برنامه آموزش در مقابل درب منازل به خصوص برای مادران باردار و رهگیری افراد کرونا مثبت اجرا شد.
زنجیران اطهار داشت: نقاهتگاهی در این اردوگاه برپا شد و افرادی که علائم آنها با آزمایش پی سی آر مثبت می شود را در آنجا بستری می کنیم و در این راستا هم کمیساریای عالی سازمان ملل متحد هم تجهیزاتی مانند سه دستگاه کپسول اکسیژن ساز و ملزومات اورژانسی تهیه و در اختیار ما قرار داد.
به گفته او در مهمانشهر شهید ناصری پزشک و پرستاران مستقر به طور منظم وضعیت سلامت افراد را تحت نظر داشتند و حتی داروهای مورد نیاز مبتلایان هم به صورت رایگان از سوی دانشکده علوم پزشکی ساوه در اختیار آنها قرار داده می شود و آزمایش سی تی اسکن نیز برای مبتلایان به صورت رایگان با اعزام آنها به ساوه انجام می شود.
مسئول بهداشت سرای مهمانشهر شهید ناصری همچنین از اعطای ۲ هزار و ۸۲۰ بسته بهداشتی شامل اقلامی چون مایع دستشویی و ظرفشویی، دستکش، الکل، پودر لباسشویی، ناخنگیر، ماسک و مسواک و خمیردندان که از سوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان تامین شد به ساکنان، خبر داد و افزود: این اقلام در ۲ مرحله به افاغنه مقیم اردوگاه واگذار شد.
وی همچنین از توزیع ۲۷۵ هزار عدد ماسک به اتباع افغانستانی مقیم اردوگاه شهید ناصری بعنوان یکی دیگر از اقدامات انجام شده، یاد کرد.
زنجیران گفت: ناظران بهداشتی در صورتی که فردی از ساکنان اردوگاه به کرونا مبتلا شوند به منزل او مراجعه می کنند و با در نظر گرفتن شرایطی مانند تهویه، داشتن اتاق جداگانه، بررسی فشار و وضعیت تنفسی و سایر شرایط زمینه قرنطینه خانگی او را بررسی می کنند در غیر این صورت او را به نقاهتگاه منتقل می کنند.
به گفته او در سطح اردوگاه نیز بیلبوردهای آموزشی برای مقابله با کرونا نصب شده و در اقدامی دیگر بر نحوه اجرای مراسم های مذهبی یا عروسی هم نظارت جدی می شود و در مواردی که تخلفاتی بابت برگزاری مراسم برخلاف پروتکل های بهداشتی مشاهده شد، خاطیان به دادگاه معرفی شدند.
وی همچنین بازدید مستمر از مغازه ها و بستن اماکن عمومی مانند حمام های عمومی و کتابخانه را از دیگر فعالیت های انجام شده در اردوگاه شهید ناصری بیان کرد.
مهمانشهر شهید ناصری در ۲۵ کیلومتری شرق ساوه و در مسیر جاده طراز ناهید واقع شده است.
نظر شما :