معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه:

امسال مراسم های عزاداری محرم و صفر، متفاوت از سال های گذشته خواهد بود

۱۶ مهر ۱۳۹۹ | ۱۱:۱۹ کد : ۱۴ اخبار و رویدادها
امسال مراسم های عزاداری محرم و صفر، متفاوت از سال های گذشته خواهد بود

به گزارش وب دا ساوه، دکتر نعمت اله عزیزی معاون بهداشتی دانشکده علوم‌پزشکی ساوه در جمع خادمان و مداحان اهل بیت (ع) هیئت های مذهبی در شبستان بزرگ مسجد انقلاب در بیست و نهم مرداد ماه سالجاری از لزوم حفظ سلامت عزاداران حسینی (ع)، رعایت پروتکل های بهداشتی واجرای دستور العمل های ستاد مدیریت کرونا خبر داد.

در این جمع که با حضور حجت الاسلام حسینی امام جمعه و رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان ساوه برگزار شد، معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان اباعبداله الحسین (ع) بیان داشت : فصل الخطاب ما منویات مقام معظم رهبری  است و رعایت پروتکل های بهداشتی و اجرای دستور العمل های ستاد مدیریت کرونا برای همگان ضروریست.

وی افزود: مراسم های عزاداری سیدالشهدا (ع) تعطیلی ندارد، اما بدلیل شیوع ویروس منحوس کرونا، برگزاری مراسم های امسال متفاوت با سال های گذشته خواهد بود.

دکتر عزیزی با تاکید بر لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی ابلاغی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، تصمیمات اتخاذ شده در این ستاد را به سمع حاضرین در این جلسه رساند:

۱- برگزاری مراسم های عزاداری در فضاهای باز با رعایت فاصله گذاری اجتماعی (از هر طرف حداقل دو متر ) و زدن ماسک و حداکثر زمان برگزاری مراسم ۱۲۰ دقیقه می باشد .

۲-برگزاری مراسم ها در مکان های مسقف با رعایت پروتکل های بهداشتی، تهویه مناسب هوا، زدن ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی از هر طرف دو متر و حداکثر زمان برگزاری مراسم ۶۰ دقیقه است. ضمنا قبل از شروع و حضور عزاداران سیدالشهدا (ع) و در پایان محل برگزاری مراسم ضدعفونی گردد.

۳-برگزاری نماز جماعت در مساجد و تکایا با رعایت موارد بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی، زدن ماسک و تهویه هوا با ظرفیت یک چهارم جمعیت بلامانع است.

۴-حرکت دسته های عزاداری از مکانی به مکان دیگر ممنوع می باشد.

۵-استفاده از طبل، سنج، آلات موسیقی و وسایل مشابه در برگزاری مراسم ممنوع بوده و جهت عزاداری (زنجیر زنی) از زنجیرهای شخصی استفاده شود.

۶-در تمام مدت برگزاری مراسم سخنرانان و مداحان اهل بیت (ع) به طور مستمر از ماسک استفاده نمایند.

۷-هرگونه پذیرایی در جریان برگزاری مراسم ممنوع است.

۸- اطعام و نذورات مطابق دستورالعمل های بهداشتی صرفا در قالب مواد غذایی خشک و یا خام توزیع شود و لازم است عزیزانی که امکان تغییر نذر به دلیل مسائل شرعی را ندارند با نظارت رابطان بهداشت نذری خود را طبخ و بسته بندی نمایند و در توزیع نذورات می بایست از تجمع ، صف و تراکم جمعیت خودداری شود.

۹-برپایی هرگونه ایستگاه صلواتی در شهرها و روستاها ممنوع است.

۱۰-توصیه میشود افراد مسن و دارای بیماری  های زمینه ای ترجیحا از حضور در مراسم ها خودداری نمایند.

۱۱-تمامی مسئولان هیئت های مذهبی ملزم به اجرا و رعایت کامل ضوابط بهداشتی جهت هر چه بهتر برگزار شدن مراسم های عزاداری سالار شهیدان حضرت حسین بن علی (ع) خواهند بود.