چند درصد ساوجیان قرنطینه را رعایت نمی کنند
مسئول کمیته اپیدمولوژی مبارزه با کرونا دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: نتایج بررسیهای میدانی انجام شده بر روی شهروندان ساوجی نشان داد که بیش از ۴۱ درصد مردم به دلیل انجام خرید، در خیابانها حضور داشته و ترددهای روزانه ها را به خود اختصاص داده اند.
دکتر محمود کریمی در گفتوگو با روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی ساوه اظهار کرد: نتایج حاصل از این بررسی نشان میدهد که ۴۱.۸ درصد مردم برای خرید، ۳۱.۴۱ درصد بدنبال حضور در مشاغل خود، ۱۳ درصد به دلیل خستگی از حضور در منزل، ۸.۳ درصد برای حضور در مراسم، ۳.۱ درصد به دلیل عدم اعتماد به آمارها، نیم درصد از مردم به دلیل عدم اعتماد به رسانه ها و همچنین ۵.۸درصد از مردم بدون دلیل خاص در سطح خیابانهای شهر حضور پیدا میکنند.
مسئول کمیته اپیدمیولوژی در مبارزه با کرونا در پاسخ به این پرسش که وضعیت کنونی شهر ساوه در مقابله با این ویروس چگونه است، خاطر نشان کرد: واقعیت این است که حدود یک سوم از مردم به دلیل خستگی از حضور در منزل و ... در سطح شهر حضور پیدا میکنند که این موضوع باعث افزایش خطر انتشار ویروس شده و همچنین با توجه به اینکه امروزه ثابت شده است که حداقل ۷ برابر افراد مبتلا به ویروس کرونا، افراد بدون علامت هستند که حتی خودشان هم از بیماری خود آگاه نیستند و می توانند ویروس را ناخواسته و ناخودآگاه به افراد دیگر منتقل و آنها را مبتلا کنند.
وی تصریح کرد: جهت کاهش این حجم مردم برای خرید در خیابانها توصیه میشود شهروندان از طریق خرید اینترنتی یا خرید سفارشی استفاده کنند تا شانس ابتلا به این بیماری در آنان کاهش پیدا کند و همچنین فروشگاهها به امکانات فروش اینترنتی و یا فروش بدون حضور مشتری مجهز شوند.
عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی ساوه با تاکید بر استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در شرایطی که بیشتر نقاط کشور در شرایط قرمز کرونایی بسر می برند، گفت: اگر فاصله اجتماعی نباشد، تهویه هوا در مکان نباشد و فرایند بیماریابی و ایزولاسیون اجرا نشود، ماسک زدن به تنهایی نمیتواند اثربخشی لازم را داشته باشد.مراقب باشید به بهانه ماسک زدن در هر اجتماعی نروید و به شما ایمنی کاذب دست ندهد.
وی تصریح کرد: در روزهای گذشته متاسفانه شاهد افزایش تصاعدی بیماران مبتلا به کرونای نیازمند بستری در شهرستانهای ساوه و زرندیه هستیم که اگر شرایط به همین نحو ادامه یابد بیمارستانها جوابگوی پذیرش بیماران، نخواهند بود. باید پروتکلهای بهداشتی دقیق رعایت شود و اگر مردم در اجرای شیوه نامههای بهداشتی کوتاهی کرده و رفوزه شویم قطعا روزهای فاجعه باری پیش رویمان خواهد بود.
دکتر کریمی افزود: از همشهریان انتظار می رود ضمن رعایت کامل اصول پیشگیری بیشتر از قبل، در صورت مشاهده اولین علائم بیماری شامل تب، سردرد، تنگی نفس، سرفههای خشک، سوزش گلو و ... قرنطینه و درمان خانگی را رعایت و در صورت تشدید علائم و عدم بهبودی به مرکز ۱۶ ساعته کنترل بیماری کرونا و یا نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه کنند تا ضمن شناسایی سریعتر موارد بیماری و قطع زنجیره انتقال، از تعداد موارد شدید نیازمند بستری کاسته شود.
نظر شما :