مسمومیت الکلی در ساوه روند افزایشی دارد

۰۷ دی ۱۴۰۱ | ۱۳:۴۸ کد : ۲۷۱۶ اخبار و رویدادها سلامت
جانشین معاونت درمان دانشکده علوم پزشکی ساوه از روند افزایشی شمار مبتلایان به مسمومیت الکلی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی ساوه به نقل از ایسنا، دکتر سیامک نوراللهی اظهار کرد: شایع ترین علت مسمومیت با متانول در جامعه، ناشی از مصرف مشروبات الکلی سمی یا به اصطلاح دست ساز آلوده به متانول است.

وی با اشاره به اینکه این مشروبات متاسفانه در مجالس عرضه می شوند یا در برخی اماکن به صورت غیرقانونی به عنوان مشروبات الکلی به فروش می‌رسد، افزود: بعد از مصرف متانول، ابتدا در چند ساعت اول، فرد علائمی مشابه سایر مشروبات الکلی به صورت برافروختگی، پرحرفی، مستی و ...  دارد، اما بعد از حدود ۱۲ ساعت با ایجاد  اسیدوز شدید و وسیع در بدن، کم کم علائم گوارشی، علائم تاری دید به صورت هاله روشن، علائم نورولوژیک و کاهش سطح هوشیاری مشاهده می شود و در نهایت در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به ایست قلبی و مرگ شود.

این مقام مسئول در دانشکده علوم پزشکی ساوه افزود: در صورت تشخیص و مراجعه زودهنگام با اقداماتی نظیر دیالیز طولانی مدت شاید بتوان از مرگ فرد جلوگیری کرد، اما عوارض وسیع چشمی از جمله نابینایی و علائم مغزی و اختلالات حرکتی بر جای می‌ماند که تا اخر عمر باقی است و قابل درمان نیست.

وی با بیان اینکه متاسفانه اغلب افرادی که مشروبات الکلی مصرف می‌کنند از این مسئله و تبعاتی که بر جای می‌گذارد، بی خبر هستند، اظهار کرد: عوارض مسمومیت با مشروبات دست ساز شامل تاری دید و کوری، نارسایی قلبی، نارسایی کلیوی و نهایتا به کمارفتن  و مرگ فرد مصرف کننده است.

کلید واژه ها: مشروبات الکلی دکتر سیامک نوراللهی