برچسب اصالت کالا چیست؟

سیستم اصالت کالا برای شناسایی کالای قاچاق از غیر قاچاق تعریف شده که از تقلب افراد سودجو در تولید، واردات و پخش انواع کالای مصرفی جلوگیری می کنند.
باتوجه به اینکه کالاهای قاچاق و غیر استاندارد آسیب های جدی و جبران نا پذیری برای جامعه و کشور به دنبال خواهند داشت، سیستم اصالت کالا برای کنترل کالاهای غیر قاچاق از قاچاق ایجاد شده که راهکار موثری است برای استعلام اصالت و سلامت کالا با استفاده از بارکدی که روی برچسب یا لیبل و روی محصول زده میشود، با استفاده از همین برچسب از تقلب افراد سودجو در تولید، واردات و پخش انواع کالای مصرفی جلوگیری می کنند.
برچسب اصالت کالا چیست؟

در این سیستم یک نرم افزار سراسری کنترل اصالت و سلامت کالا ارائه شده توسط دولت وجود دارد، در سمت دیگر سیستم اصالت، سیستم های صدور کد اصالت و سیستم های کنترل کدهای اصالت قراردارند.

مجوز ورود، اعتبار کارخانجات تولیدی، مراکز پخش و فروش، سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری همگی برای کنترل اصالت کالا کار میکنند.

این طرح کلیه محصولات خارجی، وارداتی وداخلی را کنترل میکند و برای مصرف کننده و خریدار این اطمینان را بوجود می آورد که کالایی که خریداری میکنند از اصالت و سلامت کافی برخوردار است.

مواردی نوشته شده بر روی برچسب اصالت کالا چیست ؟

• اول از همه شناسه ی تجاری محصول است که یک کد ۱۴ رقمی را شامل میشود این شناسه در سطح جهان برای هر نوع کالایی کاملا اختصاصی بوده و به اختصار به آن GTN میگویند.
  • دومین مورد شناسه ای ۲۰ رقمی است که شناسه ای برای ردیابی و رهگیری است و برای هر واحد محصول بر اساس استاندارد خاصی در نظر گرفته میشود و به اختصار به آن UID میگویند.
  • سومین مورد شماره سری ساخت محصول است که شناسه ای برای شرکت تولید کننده محصول به شمار می رود که به هر سری از ساخت آن محصول اختصاص میدهند و به اختصار به آن LOT میگویند.
  • تاریخ انقضای محصول است که با این حروف اختصاری EXP شناخته میشود.
  • مورد بعدی کد اصالت ۱۶ رقمی است که به صورت محلی پوشش دار و قابل اسکرچ کردن و روی بارکد کالا قرار دارد، این کد برای هر کالا اختصاصی بوده و مصرف کننده به راحتی با خراش دادن لایه اسکرچی میتواند اصالت کالا را چک کند.
  • بارکد دو بعدی هم به جهت امنیت برچسب چاپی مورد استفاده قرارمیگیرد و با بارکد خوان ویژه ی بازرسین،توزیع کنندگان یا عرضه کنندگان خوانده میشود، بازرسان ویژه مشخصات فنی کالا، تولیدکننده، وارد کننده، تاریخ تولید، تاریخ انقضا و سری ساخت محصول را چک نموده و مورد ارزیابی قرار میدهند.

راه استعلام برچسب اصالت کالا چیست ؟

سه راه برای این کار وجود دارد:

• اولین راه استعلام از طریق بارکدخوان گوشی تلفن همراه و سامانه TTAC :

به این منظور باید اپلیکیشن این سامانه روی گوشی هوشمندتان نصب شده باشد، و بعد با استفاده از آن به سادگی بارکدهای روی برچسب را چک میکنید.

• دومین راه استعلام از طریق سامانه پیام کوتاه یا تلفن گویاست

اول از همه لازم است کد ۱۶ رقمی را که توسط لایه ای پوشیده شده خراش بدهید و بعد از آن شناسه را از طریق پیامک به شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ ارسال نموده و یا همچنین با استفاده از شماره تلفن گویا ۰۲۱۶۱۸۵ مورد بررسی قرار داده وکنترل کنید.

• سومین راه از طریق این آدرس الکترونیکی است ttac.ir

زمانی که به آدرس بالا رفته و کدهای مورد نظر را در قسمت مربوطه وارد کنید میتوانید از اصالت کالای مربوطه ی خود استعلام بگیرید.

کلید واژه ها: کالای قاچاق برچسب اصالت کالا شناسایی کالای سلامت محور سامانه ttac